Ny nærpolitistation er på vej til Høje Gladsaxe, hvor kommunen, boligorganisationerne og politiet fortsætter det 12 år lange samarbejde om at styrke trygheden og den sociale balance, selv om det nu er slut med penge fra Landsbyggefonden.
Tidligere på året kom nyheden om, at Landsbyggefonden ikke længere vil støtte en ny boligsocial helhedsplan i Høje Gladsaxe økonomisk, fordi området ikke er på regeringens ghettoliste. Derfor har Gladsaxe Kommune, de fem boligorganisationer Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, FSB Gladsaxe, Lejerbo, AAB, 3B og Københavns Vestegns Politi nu valgt at fortsætte samarbejdet om at styrke den sociale balance i området.
Unikt og afgørende samarbejde
Gennem de seneste 12 år har Gladsaxe Kommune, boligorganisationerne og politiet skabt et unikt samarbejde om at skabe social balance i området, styrke trygheden og forebygge kriminalitet. Resultaterne viser, at et tværgående samarbejde er helt afgørende for at lykkes. Og med en kommende nærpolitistation i Høje Gladsaxe er der nu yderligere muligheder for at udvikle samarbejdet.
- Vi er meget optagede af, at alle vores boligområder er i social balance og hænger sammen med det omkringliggende samfund, så alle vores borgere har lige muligheder for at få et godt liv med arbejde og familie. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan fortsætte vores gode samarbejde om at løse den vigtige opgave med at styrke den sociale balance i Høje Gladsaxe. Samtidig betyder den nye politiaftale, at en af de nye nærpolitistationer kommer til at ligge netop her i Høje Gladsaxe. Det giver os endnu bedre muligheder for at bygge videre på det tætte samarbejde og løfte det til nye højder i de kommende år, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.
Samarbejdet fortsætter nu i et bystrategisk partnerskab, der bygger ovenpå den fælles aftale ”Sammen om Høje Gladsaxe”, som blev indgået i 2018:
- Det er godt, at vi fortsat sidder sammen om bordet og kan løse tingene i fællesskab. Når vi både er politi, kommune, boligorganisationer og beboere kan vi mere, end vi kan hver for sig. Når vi har sådan et samarbejde, der prioriteres på højeste sted fra alle parter, så bliver det også de vigtige ting, vi taler om. Vi er enige om den fælles retning, og det betyder, at dialogen kan udvikle sig og ikke starter forfra hver gang, siger Flemming Larsen, formand for den fælles bygningsejerforening af Høje Gladsaxe.
Lokale medarbejdere i området
Gladsaxe Kommune og boligorganisationerne bidrager hver især med henholdsvis 1,5 mio. kr. og 1 mio. kr. om året til det boligsociale arbejde. Det sikrer, at der fortsat vil være lokale medarbejdere i området i det fælles team med navnet ”Vores HG”.
”Vores HG” spiller derfor fortsat en vigtig rolle i samarbejdet om områdets langsigtede udvikling, forebyggende indsatser og eksisterende udfordringer. Blandt andet arbejder teamet tæt sammen med SSP og Københavns Vestegns Politi om skabe tryghed i Høje Gladsaxe for eksempel via kriminalpræventive indsatser.
- Det gode og tætte samarbejde er et meget vigtigt redskab. At nedbringe kriminalitet og skabe tryghed er nemlig en opgave, der løses allerbedst, når vi arbejder tæt sammen. Når en indsats er lokalt forankret, sikrer vi, at den er målrettet, og at der er det nødvendige lokalkendskab. Vi ser frem til at fortsætte det gode arbejde og samarbejde, siger politidirektør Kim Christiansen.
Den nye samarbejdsaftale træder i kraft 1. januar 2021.
Opmerkingen